Kifogyott a festék a bélyegzőmből ...

Írta DRUSTAMP 2015. 02. 15. 0 Komment(ek) Bélyegző karbantartás,

Bélyegző cserepárna újrafestékezés vagy csere?

 

Bizonyos idő, illetve sok használat után kifogyhat a bélyegzőpárnából a festék. Mi ilyenkor a teendő? Teszik fel sokan a kérdést. Festékezzem újra a párnát, vagy inkább cseréljem ki?

 

 

Abban az esetben, ha már jó ideje megvan a bélyegző, érdemes kivenni a festékpárnát és megnézni, hogy a festéket magába szívó filc milyen állapotban van. Netán elöregedett, már morzsolódik, elkoszolódott, teljesen megkeményedett? Bármelyik eset áll is fenn, valószínűleg javasolt a bélyegző festékpárnáját kicserélni. Új párnát a Bélyegző cserepárna kategóriánkban talál.

 

 

Erről az alábbiakban láthat egy átlagos bélyegzővel bemutatott rövid kis videót:

 

 

Abban az esetben viszont, ha rövid ideje van meg a bélyegző és a sok használat miatt fogyott ki a festék, akkor feltehetőleg még friss a párna és érdemes azt csak festékkel picit átitatni, felfrissíteni.

 

 

Bélyegzőpárna kivétele a bélyegzőből

Bélyegző festékpárna újrafestékezés:

  1. Vegyük ki a bélyegző festékpárnáját. (Nyomjuk össze a bélyegzőt, ha van rögzítő gombja, használjuk)
  2. Tegyük vízszintes felületre azt.
  3. Cseppentsünk néhány csepp festéket rá.
  4. Hagyjuk kis ideig nyugalomban, mielőtt visszahelyezzük a bélyegzőbe, hogy a festéknek legyen ideje szépen elterülni benne.

 

 

Milyen festéket kell használni a bélyegző újrafestékezéséhez?

 

Újrafestékezéshez csak azt a festéket használjuk, amely a festékpárnában előzőleg is volt.

A nálunk megvásárolható bélyegzők mindig a gyári festéket tartalmazzák, így

  • a COLOP bélyegzők a COLOP 801-es vizesbázisú irodai bélyegzőfestékét (a COLOP EOS bélyegzők kivételesen és speciálisan csak az EOS festéket tartalmazzák)
  • a Trodat bélyegzők a Trodat 7011-es vizesbázisú irodai bélyegzőfestékét (e helyett használható a COLORIS 4011-es festéke is)
  • a Traxx bélyegzők pedig a Traxx 7011-es irodai vizesbázisú festékét tartalmazzák.

 

Amennyiben más festékkel átitatott párnát használtunk ezt megelőzően, akkor továbbra is csak azt az adott festéket használjuk a párna frissítéséhez.